Ystävä sai pienen pojan. Koska mun mielestä slipoverit on äärettömän suloisia poikavauvoilla (ja koska ne on nopeita neuloa, kun ei tarvi tehdä hihoja), päätin neuloa pienelle tulokkaalle slipoverin.

Siitä tuli pieni. Suorastaan pikkuruinen.

IMG_3574.jpg

Miisa-nukke käyttää 60-senttisiä vaatteita ja slipoveri mahtuu sille nipin napin, ehkä jopa vähän knafti. Tein taas omasta päästä, ja huomasin kyllä neuloessa, että vaatteesta tulee hirmu pieni, mutta en viitsinyt purkaa kuitenkaan, päätin vaan neuloa nopeasti. Sen verran harmitti ja epäilytti tuon vaatteen sopivuus, että laitoin pakettiin ihan kaupasta ostetun vaatteen myös. Paketti on perillä ja kuulemma ainakin nyt viikon ikäiselle vauvalle mahtuu slipoveri oikein hyvin :)

Tykkään tuosta ristikkokuviosta kovasti, olen käyttänyt samaa mm. pipossa ja sukissa. En vaan ikinä tule työtä aloittaessa muistaneeksi, että toi on ihan kamala tehdä edestakaisinneuleena (tässä tapauksessa siis hiha-aukkojen yläpuolella). Jatkossa pitää yrittää muistaa, että vain ja ainoastaan pyörönä neulottaviin, muuten menee hermot!

Lanka on Dropsin Cotton Light, jota sain joulukalenterista. Ekaa kertaa tuota lankaa neuloin, vähän kaksijakoisin fiiliksin. Toisaalta tykkään työn jäljestä ja lanka itsessään on mukavan tuntuista, kevyttä ja pehmeää. Toisaalta taas, tuo lanka koostuu tsiljoonasta säikeestä, jotka on kierretty tosi löyhästi. Eli oli vähän hankala neulottava. En käyttäisi pitsi- tai palmikkoneuleissa, mutta sileässä neuleessa tai jossain muussa melko yksinkertaisessa kyllä. Ei noussut suosikkien joukkoon, jos ei nyt inhokiksikaan.

Slipoverista itsestään tykkään kyllä, harmi vaan että siitä tuli niin pieni. Toinen olka on kokonaan auki, jotta on varmasti helppo pukea. Olalle laitoin kaksi keltaista autonappia. Vauvanvaatteet on kyllä aina aika söpöjä, ja kuten jo sanoin, musta poikavauvalla slipoveri on jotenkin älyttömän suloinen ja vähän sellainen koominenkin, kun se on jotenkin vähän vanhanaikainen ja virallisen näköinen vaate. Että kyllä mä tästä kuitenkin tykkään, ja kuulemma lahjan saaja (tai tarkalleen ottaen hänen vanhempansa) tykkäsi myös.

IMG_3571.jpg

Slipoveri

koko:  pieni, arviolta 56cm

lanka: Drops Cotton light, 60g

puikot: 4mm

malli: omasta päästä.