Mulla oli tänään ekaa kertaa yli vuoteen lapsivapaa kotipäivä. Sain siis olla ihan yksin kotona kymmenisen tuntia, kun mies lähti lasten kanssa mummilassa käymään. Ajattelin jättää kotityöt omaan arvoonsa ja käyttää ajan ihan vaan kaikkeen kivaan. Ja niin teinkin.

Ihan ekaksi testailin vähän itse itselleni joululahjaksi ostamaani Dremeliä. Mulla oli jemmassa muutama laskimen näppäin. Pari vuotta sitten yhdellä fyssantunnilla yksi oppilas aikansa kuluksi hajotti laskimensa (itse ostamansa sentään). Osan näppäimistä se heitti roskiin ja osan söi (nää nykynuoret...), mutta muutaman mä onnistuin pelastamaan.

IMG_0264-normal.jpg

Eikä sitten muuta kuin reikää tekemään :) Pengoin näiden lisäksi myös pari kindereistä tullutta barbapapaa. Mieli olisi tehnyt ottaa kaikki (ei niitä meillä kovin montaa ole), mutta ajattelin, ettei ole reilua ryöstää kaikkia lasten leluja. Kaksi sai siis riittää.

IMG_0265-normal.jpg

Reikiä on. Sitten vaan korutarpeet esiin ja näpräämään.

IMG_0276-normal.jpg

Itselleni tein tämmöiset matikanopelle sopivat korvikset.

IMG_0275-normal.jpg

Joku raja siinäkin, kuinka monet matikkakorvikset ihminen tarvitsee, joten loput myyn (6€/pari sis. pk, jos joku kiinnostui). STO-DRG -pari on jo mennyt kaupaksi :)

IMG_0277-normal.jpg

Barboista tuli tytöille kaulakorut. Olis pitänyt tehdä tuo reikä poikittain, nyt näyttää vähän hölmöltä ton renkaan kanssa. Mutta uskon, että meidän tytöt kyllä näistä tykkää.

IMG_0269-normal.jpg

Vähän harjoittelin myös dremelillä kaivertamista. Lasin kaivertaminen oli tosi vaikeaa, jäljestä tuli sellaista lapsen tekemän näköistä. Kivi oli paljon helpompi! Kiveen onnistuin kirjoittamaan kaunoakin (vitsit kun ei ole kuvaa siitä!)

Näillä olen muuten mukana Silmukan saalistus- ja Pipon ytimestä-blogien Silmukan ytimestä -haasteessa.

IMG_0279-normal.jpg

Pakastepitsa+telkkari -tauon jälkeen hurautin muutaman hernepussin. Paitsi että eihän meillä tietenkään ollut herneitä, joten täyttäminen jäi jonnekin tulevaisuuteen. Mulla kesti ikä ja terveys noiden kääntämisessä, kun olin jättänyt tosi pienet kääntöaukot. Ennusta, että näitä on ilo täyttää...

IMG_0280-normal.jpg

Ja sitten mietin, mitä vielä tekisin. Ei tehnyt mieli tehdä mitään kesken olevia neuleita tms. Kaivelin jemmasta miehen vanhan villapaidan, jonka olin säästänyt aikeissa tehdä siitä joskus vielä jotain. Tuo oli ihan hyväkuntoinen. Ensin ajattelin pyöräyttää sen pesukoneessa, jos se huopuisi. Mutta hylkäsin ajatuksen, koska halusin tehdä jotain heti. Mietin, että jos tekisin swantsit tai vaikka meidän pojalle villatakin. Ääh. Teinkin sitten jotain muuta. Ja siinäpä ilta sitten vierähtikin. Mies ja poika tuli jo kotiin, ja mä nyt sitten iltapuhteina lapsen käytyä nukkumaan jatkoin villapaitaprojektini loppuun. Siitä tulikin niin hieno, että se ansaitsee oman postauksensa (plus mua väsyttää!). Joten jääkää jännitykseen, yritän lähipäivinä postata villapaidasta :)

Sellainen muistutus vielä lankalaihikseen osallistujille, että muistattehan merkitä ylös myös kaikki saadut/ostetut/muuten talouteen tulleet langat!