Meillä on tapana, että lapset tekevät itse pienet joulumuistamiset kummeille. Pidän tärkeänä sitä, että lapset oppivat lahjojen antamista, ja tosi innoissaanhan ne aina kummeille kaikenlaista tekevät. Vuosien varrella ollaan tehty ainakin patalappuja, heijastimia, mukeja ja huopakorviksia/-avaimenperiä.

Tänä vuonna päätettiin (tai no, minä päätin) koristella tulitikkuaskeja. Tuntuu, että kaikilla kummeillakin on varmasti ihan tarpeeksi tavaraa, joten halusin, että tehdään jotain, minkä voi huoletta käyttää pois. Lahjapusseihin laitettiin tulitikkujen lisäksi tuikkuja.

IMG_6682.jpg

Aivan ihania tuli lopputuloksista! Ja niin lasten näköisiä. En siis sen kummemmin mitään ohjeita antanut, muuta kuin tietysti, että raapaisupinta pitää jättää näkyviin. Nuorimmaisen (3v) tekemät askit näkyvät tuossa yllä. Hänelle leikkasin ja liimasin lapsen valitsemat paperinpalat tulitikkuaskeihin, mutta lapsi ihan omasta ideastaan ja omin päin askarteli niistä sitten tällaisia naamoja. Tonttuja kuulemma olivat.

IMG_6677.jpg

Tytöt tekivät pari tonttua myös.

IMG_6678.jpg

Kaikenlaisia koristeita keksivät laittaa. Ihan innolla näitä tehtiin, ja olisivat tehneet enemmänkin, mutta aika loppui (askarreltiin näitä sellaisena hetkenä, ettei ollut ihan rajaton aika puuhailla). Joku kerta askarrellaan lisää,

IMG_6676.jpg

Siinä vielä yhteiskuvassa kaikki aikaansaannokset. Ylärivissä esikoiset tekemät, sitten keskimmäiset ja alla nuorimmaisen. Tosi kiva askartelujuttu oli, ja sopii monen ikäisen kanssa tehtäväksi. Eikä tarvi hirveästi lasta ohjeistaa, vaan saa tehdä ihan sellaista, kun itse haluaa.