Mä palasin kaksi viikkoa sitten töihin 2,5 vuoden kotiäitipätkän jälkeen. Samaan syssyyn alkoi tietysti esikoisella koulu ja kahdella nuoremmalla päiväkotielämä. Aivan tajuttoman rankkaa ja väsyttävää on ollut sekä töissä että kotona! Töissä on opeteltavana suunnilleen 130 nimeä ja yhtään ei ole vielä mitään rutiinia missään, ihan täysillä saa mennä. Kotona työpäivän jälkeen on turha kuvitella ottavansa rennosti, koska paikalla on kolme kappaletta omasta "työpäivästään" puhkiväsyneitä (ja siksi kiukkuisia) lapsia ja kotityöt. Mutta kivaa on kyllä silti ollut töihinpaluu.

Olin ajatellut, että tämän syksyn ohjelmassa olisi töihinpaluu ja opiskelujen loppuun hoitamista (edelleen ne samat harrastus-opiskelut avoimessa yliopistossa). Siinä olisi mulle varmasti ihan tarpeeksi tekemistä lasten hoidon, lasten harrastuskuskausten, kotitöiden ja parisuhteen lisäksi.

Mutta jotenkin tähän syksyyn on päässyt kertymään käsityöaiheinen projekti jos toinenkin. Kun ne on niin kivoja ja innostavia!

11950238_10153533689938080_4757511703081

Kävin kangaskaupassa. Tämmöinen ihana kangas vaati tulla ostetuksi niiden ostoslistalla olleiden lisäksi.

 

KyJy alkoi jo juhannukselta. Kaikki 20 neuletyötä on nyt aloitettu. Haasteena on saada ne valmiiksi jouluun mennessä. Saatan ehkä onnistua, jos mulle kasvaa ylimääräinen käsipari jatkuvaa neulomista varten.

Ilmottauduin mukaan facebookissa tapahtuvaan Salaiseen Käsityöystävään. Siinä on siis tarkoituksena muistaa omaa salaista ystävää kerran kuussa syys-joulukuun ajan pienellä paketilla. Jokaisessa paketissa tulee olla myös jotain itse tehtyä. Kivaa puuhaa on sekä pakettien kasaaminen että vastaanottaminen, mutta viehän se kasaamispuoli (varsinkin se niiden asioiden itse tekeminen) oman aikansa. Ekan (tosi kivan ja oivaltavan) kortin olenkin jo salaiselta ystävältäni saanut, ja vastaavasti myös ekan kortin lähettänyt. Ensimmäistä pakettia jo vähän kasailen...

Sitten on tietysti joulukalenterivaihto, johon muuten ehtii vielä kuun loppuun asti ilmoittautua. Ilmoittautuneita on tullut mukavasti, sekä uusia että vanhoja. Kovasti olen jo mietiskellyt, mitä kaikkea voisin tulevalle parilleni hommata/tehdä (en ole itseäni vielä arponut mihinkään kohtaan listaa, eli en itsekään vielä tiedä pariani, kuten ei kukaan muukaan).

Eilen törmäsin kiinnostavaan Pinterest-haasteeseen. Tässä vaiheessa, kun on lapset, koti, työt, opiskelut ja KOLME isoa käsityöhaastetta, ei tietenkään kannattaisi haalia enää yhtään lisää tekemistä, mutta en voinut vastustaa kiusausta ja ilmoittauduin mukaan. Tässä haasteena on tehdä määrättyinä aikoina pitkin syksyä 10 Pinterestin inspiroimaa työtä annetuilla teemoilla. Töiden ei onneksi tarvitse olla isoja, ja leipoakin saa. Hirveän kiva idea, mutta mistä löytäisin puuttuvan ajan?

Ai niin ja sitten on tietysti vielä lankalaihis. Mutta se saa nyt mennä omalla painollaan. En jaksa uskoa, että pääsisin edes vaivaiseen puolentoista kilon tavoitteeseeni, kun sen anopin huiman lankalahjoituksen jäljiltä mulla on nyt tilanne jotain parinsadan gramman luokkaa (onneksi miinuksella sentään), ja pidän jokseenkin todennäköisenä (ja toivottavana), että saan lisää lankaa joulukalenterista ja salaiselta neuleystävältä.

Katsotaan. Mä myönnän olevani jonkin verran suorittaja, ja ärsyttää suuresti, jos en tämmöisiä KyJy-tyyppisiä ym haasteita saa kunnialla päätökseen (ja Salaiset ystävät ynnä muut vaihdot nyt tietysti pitääkin hoitaa viimeisen päälle). Nyt mulla on siis lisähaasteena opetella olemaan ottamatta stressiä käsityöasioista, koska haluan kuitenkin pitää ne kivana harrastuksena.

Ainakin on tulossa puuhakas syksy :)

IMG_4566.jpg

Viime vuoden joulukalenterista sain neulelahjakortteja, joiden lopputuloksena ihana Jenni lähetti mulle toiveiden mukaan tehdyt lapaset ja pipon. Ihanat, kauniit ja lämpimät on, eikä kutita yhtään! Ja vaikka kuvassa onkin lapsen päällä, niin ne on mulle just prikulleen sopivat :)