Meille syntyi isänpäivän ihme, pieni H-tyttönen. Veikkaanpa, että käsitöitä ei kauheasti lähiaikoina ehdi tekemään... Jotain aikaisemmin tehtyjä on kuitenkin esittelemättä.

Lapaset äidille ja tyttärelle

koko: naiselle ja parivuotiaalle

lanka: Novitan Puro, vähän alle 100g

puikot: 5mm

malli: niin perus kun ikinä voi olla. Pienet on kärjestä aloitettu.

Sain viime jouluna yhdeltä ystävältä pari kerää tuota Puroa, enkä osannut päättää, mitä siitä tekisin. Nyt sitten tein lapaset. A:ta harmitti, kun lapaset oli äidille, joten kun lankaa jäi vähän yli, niin tein A:lle myös. En ole näitä huovuttanut ollenkaan, vaan ajattelin, että saavat sitten käytössä huopua minkä huopuvat. Mun lapaset on vähän liian isot, et niitä vois tietysti vähän vaikka pesukoneessa pyöräyttää. Toisaalta tykkään näistä kovasti, ja harmittais paljon, jos niistä tulis liian pienet tai muuten kehnot.

Puroa oli kiva neuloa. Voisin tehdä siitä joskus jotain muutakin. Mutta se oli kumma, että noissa kahdessa kerässä ei tullut samaa raitaa ollenkaan. Eli jos olis halunnut samanlaiset lapaset, niin se olis ollut mahdotonta! Samaa vaihetta ei vaan tullut. Jäljelle jääneistä langoista onneksi löytyi molemmista sen verran samoja sävyjä, että sain A:lle lapaset, jotka näyttää parilta (en olis tykännyt, jos toinen olis ollut sini-violetti ja toinen vaikka oranssi-keltainen...). Omiin lapasiin sentään mahtuu sen verran monta raitaa, että ne näyttää riittävästi parilta, vaikka "eri paria" ovatkin. Tykkään.

Sukat

koko: n. 37

lanka: Gjestal Maija, menekistä en osaa sanoa mitään

puikot: 3mm

malli: perussukka vahvistetulla kantapäällä, raidoitus omasta päästä

Kälylle tehdyistä sukista jäi Maijaa yli, ja tein niistä jämistä itselleni sukat. Ihan tuollaiset nilkkapituiset perussukat. Raidoitus ei kunnolla näy kuvassa, mutta siinä on siis aina kaksi sellaista kerrosta,  jossa on vuoron perään yksi silmukka kummallakin värillä, ja sitten 6 kerrosta yksiväristä. Lankojen sävyt on aika lähellä toisiaan. Ihan kivat sukat näistäkin tuli. Käytössä ovat jo.