Esikoisen ollessa vajaa 2-vuotias oltiin miehen kanssa kangaskaupassa valitsemassa sille juhlamekkoon kangasta. Mummo oli luvannut ommella mekon tyttösen tädin yo-juhliin. Valitsimme lopulta kaksi kangasta, sinisen kukkakankaan ja alennuspöydästä yksivärisen sinisen, metri maksoi kolme euroa.

Siitä kukkakankaasta tuli juhlamekko, ja yksivärinen sininen jäi odottelemaan. Nyt neljä vuotta myöhemmin ajattelin, että olisi aika tehdä sille jotain. Esikoisella ei täksi kesäksi ollut juhlamekkoa, ja ajattelin siitä kolmen euron kankaasta tehdä mekon lasten serkun kastajaisiin.

Kastajaiset olivat kolmisen viikkoa sitten, kangas siinä vaiheessa otettu kaapista esille. Ei se mitään, voinhan tehdä sen mekon vaikka tytön kevätjuhlaan.

Kevätjuhla oli torstaina, kangas leikattuna. Ei se mitään, lauantaina on meidän kummipojan synttärit, tehdään sinne.

Mekko valmistui tänään vähän ennen kymmentä. Juhliin lähdettiin yhdeltätoista :)

IMG_1410-normal.jpg

On varmaan jo käynyt selväksi, että en ole kovin kummoinen ompelija. Joten mun taitoihin nähden tästä tuli oikein hyvä. Oon kyllä samanlaisia mekkoja tehnyt aiemminkin, mm. nämä mekot. Yläosan kaavan piirsin lapsen puseron avulla, alaosaanhan nyt ei mitään kaavaa tarvita. En halunnut (enkä ehtinyt) tätä varten ostaa enää mitään uutta, joten yläosassa ei ole vuoria ja kiinnitys selässä on neppareilla.

IMG_1407-normal.jpg

Mussa on vähän huithapelin vikaa, usein huristelen vaan ompelukoneella kovaa, ja sitten saumat on vähän vinoja... Mutta tällä kertaa maltoin tehdä huolella, ja olenkin lopputulokseen tosi tyytyväinen. Ainut harmi on tuo helman satiininauha, jota ilmeisesti vähän venytin vahingossa (keskityin niin kovin siihen, että se asettuu helmakäänteen ompeleen päälle), ja joka nyt sitten vetää pienet rypyt helmaan. Ja helman yläosan rypytykseen tuli pari vähän rumaa kohtaa, mutta vyötärönauha on niiden päällä, joten ne ei haittaa. Vyötärönauha on parilla pistolla sieltä täältä ommeltu paikoilleen, olen huomannut, että se tuppaa nousemaan aika ylös, jos on vaan sivusaumoissa lenkit, niin kuin mulla on ollut tapana tehdä.

Onnistuin.

IMG_1411-normal.jpg

Tytön juhlamekko

koko: n. 120cm

malli: oma