Useaan otteeseen olen maininnut, että käytin kesällä värikkäät seiskaveikat tyttärien villapuseroihin. Jäljelle jäi kasa luonnon sävyjä -ruskeita, harmaita, luonnonvalkoista. Sittemminhän sain vielä anopilta kilon seiskaveikkaa (niistäkin aion tehdä jonkinlaisen raitapuseron).

Niistä luonnonväreistä päätin tehdä itselleni villatakin. Villatakki oli ihan alkutekijöissään elokuulta asti, kunnes pari viikkoa sitten iski inspiraatio alkaa sitä virkkailla. Eilen takki valmistui, ja siitä tuli ihana. Ehdottomasti uusi lempparivaate! Instagramin puolella tätä jo innoissani esittelinkin ihan tuoreeltaan.

Näitä värejä vielä jonkin verran jäi, ehkä pitää tehdä vaikka sukkia niistä.

IMG_4750_2.jpg

Kaikenlaisia kommelluksia tietysti mahtui matkan varrelle, kuten helposti käy kun omasta päästä tekee. Luonnonvalkoista lankaa oli aika paljon, ja päätin tehdä joka toisen raidan sillä. Lopulta kävi niin, että valkoista jouduin ostamaan vähän lisää (eli ei tullut ihan täysin jämälankavaate), kun en halunnut raidoitusta kesken kaiken muuttaa.

Virkkailin ihan omasta päästä, ja aluksi takki näytti liian suurelta. Kavensin, ja pian huomasinkin, että se alkuperäinen leveys olisi ollut ihan passeli. Koska olen laiska purkaja (ja siinä vaiheessa ajattelin, että samapa tuo, koska tästä nyt tulee mitä sattuu muutenkin), niin annoin olla ja ajattelin, että onneksi villatakkiin voi tehdä leveän nappilistan :)

Hihoissa jouduin sitten kyllä purkamaankin, kun levennykset meni vähän pieleen. Yläosa on tehty raglanina, kaula-aukon tienoilla jouduin sitten kyllä vähän säätämään, jotta sain sopivan. Mutta onneksi virkatessa on helppo muokata istuvuutta, mun mielestä helpompi kuin neuloessa.

Lopputulos olikin (ehkä vähän vahingossa) hirmuisen ihana. Vähän liian tiukka tää mulle on, ja helmasta tuli pidempi kuin aioin. Mutta ihana silti. Villatakki piti saada heti käyttöön ja päätin siksi laittaa eriparinapit, kun eihän mulla mitään sopivia nappeja tarpeeksi montaa ollut. Ja valmiista takista totesin, että oikeastaan eriparinapit sopii tähän paremmin kuin hyvin. Tykkään!

IMG_4740.jpg

Virkattu villatakki

koko: n. 32

lanka: 7 veljestä sekalaisia vajaita keriä, kokonaismenekki 474g

koukku: 7mm

malli: omasta päästä. Alhaalta ylös virkattu, raglanhihoilla ja sinne tänne soveltaen :D