Kiirettä pitelee. Meillä on meneillään (hyvin hyvin hitaasti) parin huoneen pieni pintaremontti, ja samaan aikaan on lapset sitten alkaneet sairastella. Koko talvi menikin ilman yhden ainutta tautia, jotain satunnaista nuhaa lukuunottamatta. Mutta nyt kun miehellä alkoi loma ja remontti, alkoi myös samaan aikaan sairastelu (melkoisen ärhäkkä kurkunpääntulehdus), ensin keskimmäisellä ja nyt ilmeisesti nuorimmalla. Esikoinenkin vähän valitteli kurkkuaan.

Toinen maalattavista huoneista on vierashuone/askarteluhuone, josta tehdään nyt samalla esikoiselle oma huone. Tosin neiti ei halua sinne vielä nukkumaan, mutta jos nyt jotain isompien tavaroita saatais sinne pienimmältä turvaan, niin se olis jo hyvä.

Miten tämä kaikki liittyy käsitöihin? No ensinnäkin tietysti siten, että käsitöitä ei ole ehtinyt tehdä, saati niistä blogata. Toisekseen siten, että vierashuonehan on ollut käytännössä mun käsitöidentekohuoneena/varastona. Ja nyt sitten käytin melkein viikon illat siihen, että sain sieltä kaikki tavarat käytyä läpi ja pakattua. Kävin siis kaikki laatikot ja pussukat ihan perusteellisesti läpi, joten menihän sitä aikaa. Harmittaa, että en tajunnut ottaa valokuvia siitä uskomattomasta sekamelskasta, mikä huoneessa vallitsi siinä vaiheessa, kun suurin osa käsityökaapin sisällöstä oli jo pakattu, mutta mitään laatikoita ei oltu viety pois siltä varalta, että niihin tulisi vielä jotain (ja tulihan niihin).

IMG_1481-normal.jpg

Mutta tavaraa pakattiin. Laatikoista vähän pienempiin laatikoihin,

paperiaskartelujuttuja tuli yksi laatikollinen (plus yksi jättikokoinen muovikassi, jossa on kirjankansipahveja ja aika paljon  muutakin, ja sitten on vielä "muutamia" paperirullia vaatekaapin nurkassa...)

IMG_1482-normal.jpg

kangasmaaleja, posliinimaaleja, muuten vaan maaleja, hopealangat ja -renkaat, kynttilänsydänlangat, kirjansidontamatskuja, fimomassoja, magneetit ja avaimenperärenksut, sekalaista askartelusälää...

IMG_1483-normal.jpg

välineitä: kyniä, Dremel, kuumaliimapyssy, Dymot, puukko, nitoja, teippejä, pensseleitä, kuviolävistimiä...

IMG_1484-normal.jpg

Onneksi hoksasin, että äitiyspakkauslaatikko mahtuu yhden kaapin päälle! Sinne meni kankaat, huovutusvillat ja hahtuvat ja vironvilloja.

Langat mahtuivat (melkein kaikki) neljään sängynaluslaatikkoon sängyn alle. Nappilaatikko mahtui sellaisenaan kirjahyllyyn. Noi ylemmissä kuvissa olleet laatikot mahdutin myös kirjahyllyihin (onneksi niitä on meillä 5). Samoin helmityötarpeet on kirjahyllyssä, niitä varten hommasin kannellisen korin, etteivät niin kovin pölyynny. Kirjahylly ihana veti myös ompelutarvike- ja puikko/koukku-laatikot. Ompelukone päätyi kodinhoitohuoneeseen.

Jotain tavaraa meni vierashuoneen/esikoisen huoneen yläkaappiin (ainakin vanhoja farkkuja, helmikudontakehys ja jotain malleja), jotain poistin ja aika paljon annoin lasten askartelumateriaaleiksi (eli saivat jäädä entiseen kaappiin). Nyt tarvitsisi hommata vielä yksi sängynaluslaatikko (se mahtuis vielä sängyn alle), niin saisin sinne loput kamppeet: ompelulangat, vetoketjut, nauhat, muliinilangat yms pientä, joista kuitenkin tulee yllättävän iso kasa :)

Nyt on sikäli huojentunut olo, että sain kuin sainkin kaiken tavaran sijoitettua järkevästi. Tietysti harmittaa, kun ne ei ole samalla lailla helposti saatavilla ja helposti käytettävissä, eikä ole itsellä enää työtilaa. Mutta mitään ei tarvinnut viedä autotalliin, voitto se on sekin. Ja esikoinen lupasi, että saan lainata sen koulupöytää ompelukoneelle. Meillä on myös kodinhoitohuoneessa pitkä pöytätaso, ehkä pitäisi miettiä sen käyttöä vähän tarkemmin...