Joopa joo. Joulu tuossa mennä vilahti, ja vaikka olen ollut tosi saamaton käsitöiden saralla, niin sentään pari lahjaa sain aikaiseksi.

Muutamaan otteeseen täällä mainittu neuletakki A:lle valmistui vihdoin jouluksi. Pelkäsin jossain vaiheessa, että siitä tulisi liian pieni (aloitin siis muistaakseni maaliskuussa sen neulomisen, mutta välillä oli pitkiä kausia, että ei yhtään huvittanut). Turha oli se pelko, takki on niin reilu, että A pääsee käyttämään sitä ehkä joskus vuoden parin päästä.

Neuletakki

koko: aivan liian iso puolitoistavuotiaalle. Veikkaisin jotain luokkaa 92/98cm

lanka: Novitan Wool

puikot: 2,5 ja 3

malli: jostain vanhasta Modasta muokattu

Alun perin olin ajatellut, että olisin tehnyt housutkin, mutta enpähän sitten jaksanut kuitenkaan. Tuskin koskaan teenkään. Tän takin kanssa oli vähän säätöä. Katoin jostain vanhasta Modasta mittoja, enkä jaksanut neuloa mallitilkkua, kun muistelin, että mun käsiala Woolilla olis täsmännyt aika hyvin siihen lankaan, mitä Modassa oli käytetty.

Hah hah. Jonkun matkaa ensimmäistä etukappaletta neulottuani huomasin, että se on reilusti isompi kuin oli tarkoitus. Mutta ei kuitenkaan tarpeeksi, että olis riittänyt takakappaleeksi. Koska inhoan helmineuletta (jota jostain ihmeen syystä kuitenkin laitoin tuohon helmaan) ja purkamista, päätin tehdä takista epäsymmetrisen. Sen takia nappilista on siis sivussa. Oikeastaan tykkään siitä kovasti, tulipahan vähän erilaisempi. Koska tein neuletakkiin raglanhihat alkuperäisen ohjeen mukaan, nappilistasta tuli vino. Kivan näköinen mun mielestä sekin. Kaiken kaikkiaan tykkään. Mainittakoon vielä, että napit on mun syksyllä kuolleen mummon varastoista (sain itselleni mm. sen nappijemmat, pääasiassa paidannappeja, mutta kumminkin).

Yksi ystävä sai sukat, mutta niistä unohdin ottaa kuvan. Harmi, koska ne oli ihan kivan näköiset myös.

Ja sitten tein A:lle ja siskonpojalleni J:lle pienet kauppakassit. Tai nuo kassit on ostettu valmiina (ne on siis sen kokoiset, mihin mahtuu ehkä nippa nappa joku A5-kokoinen vihko), mutta painoin niihin kuvat.

Tässä toiset puolet, J:lle auto ja A:lle kana:

Toisella puolella molemmilla oli ankka:

Taas on pakko kehua itseään, tykkään näistä niin kovasti! Ja molemmat pienet lahjan saajat tykkäsivät onneksi myös. Nuo kuvat on muuten Alinan kuvakirjoista otettu, kun en jaksanut ruveta alusta asti piirustelemaan (en osaa piirtää tikku-ukkoa kummempaa). Kuvakirjan kuvasta siis ensin piirsin leivinpaperille kopion, leikkasin osat irti ja tein sapluunat kontaktimuovista (se on kätevä, kun sen saa liimattua kiinni kankaaseen, eikä väriä pääse sapluunan alle) ja painoin kuvan osat väri kerrallaan. Lopuksi piirsin ääriviivat kangastussilla ja silitin värit kiinni. Homma hoitui hirmu paljon nopeammin ja helpommin kuin mitä olin alun perin ajatellut. Näitä tekis mieli tehdä lisää, jos vaan olis aikaa...