Kun kiinteiden silmukoiden virkkausinto vaan jatkuu, niin päätin jokunen viikko sitten ottaa työn alle joukon 7 veljeksen vajaita keriä toiveenani päästä niistä eroon, tai ainakin saada paljon pienemmäksi. Meidän keskimmäinen on jo pitkään ollut kateellinen, kun en ole hänellä ei ole äidin neulomaa villapaitaa (ollut varmaan vuoteen sopivan kokoista), vaikka isosiskollakin on, joten nyt sitten päätin tämän puutteen korjata.

IMG_4231.jpg

Pyörönä virkkailin, kahden kerroksen levyisiä raitoja, satunnaisesti raidoittaen. Tytär aina välillä valitsi seuraavan värin, välillä valitsin itse. Raglanhihat, koska halusin tehdä kokonaan pyörönä (en tykkää, kun virkkausjälki muuttuu kesken puseron, jos joutuu tekemään edes takaisin). Puserosta tuli ihana! Kamalan paksu tietysti, ja varmasti kuuma (ja kutittava, kun on 7 veljestä), mutta tykätään tyttären kanssa ihan hirmu paljon!

IMG_4225.jpg

Mitään ohjeen tapaistakaan mulla ei ollut, vaan ihan omasta päästä virkkailin menemään, välillä lapselle sovittaen. Esikoinen toivoi samanlaista puseroa itselleen, ja kun kerran 7 veljeksen jämätkin näyttäis just just riittävän, niin mikäpä siinä. Joitain asioita (esim. raglankavennukset) teen ehkä eri lailla seuraavassa puserossa.

Tää on niin ihanan värikäs, että tekisi mieli itsellekin tehdä. Mutta laskeskelin, että esikoisen puseroon menee kyllä aika hyvin kaikki loput värikkäät 7 veljeksen jämät. Virkkaaminen on kivan nopeaa, ja tässä tapauksessa olin tyytyväinen siihenkin, miten paljon se syö lankaa. Lankalaihikseen sain miinusta 376g.

Tytär otti puseron mukaan juhannuksen viettoon. Näyttää siltä, että mökillä juhannusta viettäessä voi paksulle villapuserolle hyvinkin olla tarvetta :)

IMG_4228.jpg

Lapsen villapusero

koko: n. 110/116cm

lanka: 7 veljestä eri värejä, yhteensä 376g

koukku: 6mm

malli: omasta päästä.