Sain vuorokauden omaa aikaa (aaah mitä luksusta! Edellisen kerran taisi olla joskus syksyllä). Kävi niin kuin useimmiten, jos saan olla yksin, käy: iski inspiraatio ja tein jotain ihan muuta kuin olin suunnitellut (siis sen lisäksi, että tein asioita, joita olin suunnitellut tekeväni).

Tämmöiset satunnaiset inspiraatiot on niin parhaita! Arkielämässä niille on vaan kovin vähän tilaa, perusiltana kun ei jaksa eikä oikein voikaan alkaa yhtäkkiä pariksi tunniksi puuhata omiaan. Yksinollessa onneksi voi, ja inspisten pohjalta onkin syntynyt aikoinaan mm. villapuserosta mekko ja joukko korviksia.

Tällä kertaa inspiraation herätti pieni poppanainen pöytäliina, jonka olin siirtänyt liinavaatekirstusta kangaslaatikkoon, kun ei sitä koskaan tule pöytäliinana käytettyä. Mun isänäiti oli kova tekemään poppanoita (monenlaisten muiden käsitöiden ohella), ja arvelen, että tämäkin liina oli mummon tekemä. Liinan kaveriksi valikoitui materiaaleista rikki mennyt aluslakana ja jämät vanhoista farkuista.

WP_20160116_17_06_18_Pro.jpg

Helppo ja varsin nopeatekoinen kassi niistä valmistui.

IMG_5100.jpg

Poppanasta olen aiemminkin tehnyt juttuja, joten materiaalina se on tuttua. Poppanaa ei sattumoisin tee mieli leikata, jollei ole ihan pakko (kokeiltu on sekin), mutta tämä pikkuinen liina sattui olemaan sopivan kokoinen kassiksi sellaisenaan. Vuorina on lakanakangasta ja kantokahvat sekä etutasku farkkua (etutasku on muuten oikeasti ihan suorassa, vaikka kuvassa näyttää tosi vinolta!). Sisällä on vuorikankaasta myös sisätasku.

IMG_5103.jpg

Tein farkuista kantokahvat. Olin ottanut vähän liian vähän farkkua esiin, mutta sain siitä lahkeenpätkästä silti sovellettua kahvat. Siksi siis nuo on tehty useammasta osasta ja päältä päin siksakattu kaksin kerroin. Ompelin kantokahvat paikalleen (ihan silmämääräisesti määritetty sopiva kohta) ja siksakkasin ne tiukkaan, etteivät varmasti irtoa. Sitten ompelin farkkujen takataskun kassin etutaskuksi. Seuraavaksi kassin sivusaumat, joista itseasiassa jälkeen päin ajattelin, että olisi ollut ihan kivan näköinen niinkin, että olisi jättänyt sivusaumat oikealle puolelle näkyviin. Alakulmat tein myös mitään mittaamatta ihan fiilispohjalta.

Poppanahan ei ole maailman mukavin materiaali ommella. Tai helppo se kyllä on, mutta julmetun paksu ja jäykkä. Siksi se sopiikin musta tosi hyvin kasseihin. Tähän liinaan oli vielä molempiin päihin tehty käänteet, jotka oli niin paksut, ettei ne mahtuneet ompelukoneen paininjalan alle. Kassin yläreunasta jäi siksi pari senttiä sivusaumaa auki, mutta se ei näytä mitenkään huonolta. Ompelin sisätaskun ja sitten vuorin kassiksi ja sommittelin vuorin paikalleen. Vuori oli myös pakko ommella tuon yläkäänteen alle vasta kiinni.

IMG_5108.jpg

Siitä tuli oikein kiva! Ja vaihteeksi täysin kierrätysmateriaaleista tehty. Mä kyllä myös käytän uusia ja kierrätysmateriaaleja yhdessä, mutta välillä on kiva tehdä täysin kierrättäen. Toisen roska on toisen aarre. Tai tässä tapauksessa omista roskista tuli tehtyä jollekulle aarre. En vielä tiedä, pitäisinkö tämän itse vai kelpaisiko jollekin.