Olen ommellut pitkin kevättä kasan vaatteita (huom! muitakin kuin mekkoja!), jotka on vaan jääneet bloggaamatta, kun niistä ei ole ollut kunnollisia kuvia. Nyt totesin, että ei tässä kuvaajat (minä, mies, lapsi) sen paremmiksi muutu, eikä kuvattavat (lapset) sen helpommiksi, joten paras varmaan vaan laittaa blogiin ne kehnot kuvat, kun vielä itse muistaa, mitä on tehnyt :)

Lapsille on syntynyt puseroita. (ja itselle, krhm, taas yksi mekko, mutta siitä lisää myöhemmin).

IMG_5663_2.jpg

IMG_5562.jpg

Keväällä ompelin lapsille puseroita. Tytöt saivat puserot eläinkankaasta (tuo on luonnossa paljon ihanampi, todella söpö digiprintti), jonka ostin joskus viime syksynä (?) Eurokankaasta. Onneksi sain aikaiseksi tehdä puserot ennen kuin tyttöjen mieli kankaan suhteen ehti muuttua... Isompi toivoi puolihihaista ja pienempi pitkähihaista puseroa. Kaava oli joku Suuren Käsityölehden puserokaava, joka oli muuten ihan ok, mutta kaula-aukot oli liian isot.

Pienemmän puseron kaula-aukko laajeni vielä entisestään, kun jouduin korjailemaan molempien puseroiden kaula-aukkoja ja leikkaamaan trikookaitaleen pois. Ohjeessa ilmoitettu pituus kaitaleelle ei tällä trikoolla ollut hyvä, mutta toisella kerralla näppituntumalla onnistui onneksi paremmin. Kuvissa ne ekat versiot.

IMG_5566.jpg

Nuorimmaiselle tein samalla kaavalla hälytysajoneuvopuseron. Kankaan ostin Naperonutulta kevään lapsimessuilta. Kangasta on vielä reilusti, kun ostin silloin metrin palan. Suunnitelmissa tehdä myös kummipojalle siitä jotain. Tämän kaula-aukko onnistui kerralla, mutta on mun mielestä liian väljä. Pusero on nuoren automiehen lemppari. Meillä mennään nykyään kolmella pitkähihaisella puserolla. Yksi niistä on tämä, toinen on ostettu autopusero ja kolmas lahjaksi saatu Ryhmä Hau-pusero. Lapsella olisi ainakin 7 raitapuseroa, mutta nehän nyt on ihan tylsiä... :D

IMG_5794_2.jpg

Kahdelle nuorimmalle ompelin pari viikkoa sitten myös t-paidat. Esikoisellekin olisin tehnyt, mutta hän ei kelpuuttanut mun hankkimaa kangasta, eikä olla vielä mielestä satuttu löytämään. Samaa kaavaa käytin kuin pitkähihaisissakin puseroissa, mutta nyt osasin leikata kaula-aukon pienemmäksi. Molemmat kankaat tilasin Jyväskylän kangaskaupasta, jota ei voi kuin suositella sekä valikoiman, toimitusnopeuden että asiakaspalvelun puolesta! Ihan lapsosten tän hetkisten fanitusten mukaan mentiin, ja t-paidatkin ompelin aika pian kankaiden saavuttua, sitä kun ei koskaan tiedä, milloin fanitus vaihtaa kohdetta :)