Me tehtiin huhtikuussa useampi 2-3 tuntia suuntaansa kestänyt automatka. Mies ajaa meillä nykyään aina koko perheen matkat, koska se ei pitkine jalkoineen mahdu istumaan pelkääjän paikalla (sitä penkkiä ei saa ihan taka-asentoon, koska nuorimmaisen selkä menosuuntaan oleva istuin tulee vastaan). Mä en läheskään aina neulo autossa, vaan myös nukun (jos vaan on siihen tilaisuus), viihdytän lapsia, luen tai ihan vaan olen. Sekin on aika luksusta, oleminen.

Mutta joka tapauksessa huhtikuisilla autoreissuilla oli myös hyviä tilaisuuksia virkkailla. Kyllä mä neuloinkin, mm. vauvan nuttua ja villasukkaa, mutta lisäksi mulla oli parilla reissulla matkassa vauvanpeitto, jota virkkailin. Sitä virkkailin sitten myös kotona nuorimmaista nukuttaessa, tai joskus muuten vaan kun sattui olemaan pari minuuttia aikaa. Tuollainen aivoton virkkaus (siis että ei tule edes mitään kuviota tms, ihan vaan samaa kiinteää silmukkaa tai pylvästä koko rivi) on näppärää tehdä vaikka vaan muutaman silmukan verran aina sopivan hetken tullen. Virkatessa ei tarvi edes pelätä puikon putoamista :)

Tulihan siitä sitten valmis, jo muutama viikko sitten. En vaan ole saanut aikaiseksi ottaa kuvaa. Ja sitten kun sain aikaiseksi sen kuvan ottaa, niin en saanut aikaiseksi blogata.

IMG_1544-normal.jpg

Vauvan peitto

koko: ohops, unohtui mitata. Pieni se on, mutta vauvalle sopiva :)

lanka: vaaleanpunainen Novita Usva, 243g

koukku: 5mm

malli: ihan vaan kaksi kerrosta kiinteitä silmukoita, yksi pylväitä.

 

Tykkään tuosta kovasti. Se on suloinen, niin kuin vauvojen jutut tapaa olla. Vähän harmitti, että tein just tuolla 2krs kiinteitä, 1 krs pylväitä -kaavalla. Olisi pitänyt tehdä pariton määrä kiinteiden silmukoiden kerroksia, niin olisi tullut pylväät aina samaan suuntaan, ja peitto olisi ollut levollisempi. Mutta tykkään tästä silti. Tämän saa joku pieni tyttövauva joskus tulevaisuudessa. Ei siis ole käyttäjää vielä tiedossa :)