Vuosi vaihtui, miten kävi lankalaihiksen?

Mullahan oli tavoitteena tiputtaa lankavaraston kokoa vuoden aikana 3 kiloa. Arvelin jo etukäteen, että on mulle ehkä liiankin kova tavoite, mutta sillä lähdettiin. Lankaa on vuoden aikana tullut ja mennyt. On ostettu, myyty, käytetty ja saatu. Vuoden päättyessä olin miinuksella 2713 grammaa. Ei siis ihan tavoitteessa, mutta riittävän lähellä kuitenkin, jotta olen tyytyväinen tulokseen. Varsinkin, kun ihan viime metreillä tuli joulukalenteristä peräti puoli kiloa lankaa (eli ilman niitä olisin päässyt tavoitteeseen), joista kyllä iloitsen enemmän kuin pienestä tappiosta lankalaihiksen suhteen :) Sitäpaitsi, tää oli varmaan eka kerta sitten kotoa muuttamisen (vuonna 2002), kun mun lankavarasto oikeasti pieneni vuoden aikana, tähän mennessä suunta on ollut aina ainakin vähän suurenemaan päin. Joten hyvillä mielin olen, vaikka tavoite ei ihan täyttynyt.

IMG_0324.jpg

Tästä läjästä osa on jo menestyksekkäästi laihisteltu pois, osa on vielä jemmassa.

Mitenkäs muut? Lupasin vuosi sitten, että arvon jotain kivaa tavoitteeseen päässeiden kesken. Joten nyt kaikki lankalaihiksessaan onnistuneet, huomio! Yritän käydä mahdollisimman monessa blogissa kurkkimassa, mutta jotta varmuudella olisitte mukana arvonnassa, niin kommentoikaa tähän postaukseen 15.1. mennessä! Ja muistakaa mainita, että pääsitte laihistavoitteeseenne, jotta tiedän, ketkä ovat arvonnassa mukana ja ketkä kommentoivat muuten vaan :) Arvontapalkinto tulee luultavasti kaikesta laihistelusta huolimatta olemaan vähäsen lankaa...

Saa myös avautua laihiksen epäonnistumisesta tuolla kommenttiboksin puolella ihan vapaasti :)

IMG_0326.jpg

Tämä kasa löysi uuden kodin lankalaihiksen myötä

Lankalaihiksen jatkumisesta on muutama kysellyt. Ja kyllä se vaan niin on, että ainakin mun on ehdottomasti jatkettava lankalaihduttamista! Joten tervetuloa mukaan kaikki halukkaat, tästä päivästä alkaa Lankalaihis 2015! Säännöt ovat samat kuin vuosi sitten, ne vielä tässä:

  • ihan itse saa päättää, minkä verran haluaa lankavarastonsa pienenevän vuoden aikana
  • lankaa saa vähentää kaikilla laillisilla keinoilla, siis myös myydä/lahjoittaa jne
  • lankaa saa myös ostaa tai muuten hankkia lisää, tärkeintä on se, että vuoden lopussa lankaa on päättämäsi kilo- tai grammamäärän verran vähemmän
  • oman lankavaraston kokonaismäärää ei tarvitse tietää, riittää, että punnitsee kaiken talouteen tulevan langan ja samoin valmistuvat työt/muuten poistuvat langat. Tai jos ei vaakaa omista, niin voi asettaa tavoitteekseen vaikka "x kerää vähemmän" tai "laatikollinen vähemmän" tai jotain muuta vastaavaa.
  • mukaan saa tulla myös kesken vuoden

IMG_2464.jpg

Olisikohan tänä vuonna näiden lankojen vuoro päätyä käyttöön...

Mä aion tänä vuonna laihduttaa vähän vähemmän, ja puolitan tavoitteeni. Eli vuonna 2015 aion vähentää lankavaraston määrää ainakin 1,5kg. Sain joululahjaksi lankalahjakortin ja joulukalenterista myös lahjakortin lankakauppaan, lisäksi mulla on jos jonkinlaista haastavaa tilannetta tässä edessä (esimerkiksi opiskelut ja töihin paluu, kolmen lapsen lisäksi), joten tiedän jo nyt, että neulomistahti tulee olemaan hidas. Lankavarastosta on myös karsittu jo kaikki ei-inspiroivat langat pois, joten siksikin tavoite on huomattavasti pienempi kuin vuonna 2014. Ylipäätään, en halua kauheasti ottaa lankalaihiksesta stressiä, ja haluan voida myös ostaa lankaa (koska niin kuitenkin käy. Ja koska onhan lankakauppiaita tuettava! Ne tekee tärkeää työtä!). Mulle tärkeää on, että lankavarasto pienenee edes vähän, koska se ei voi millään enää suurentua tilanpuutteen vuoksi. Jospa tänä vuonna pääsisin tavoitteeseen :)

Kuka lähtee mukaan laihduttamaan? Millaisen tavoitteen haluat asettaa itsellesi? Kuten vuosi sitten, laitetaan taas pieni kannustin (iso kannustin on tietysti ryhmäpaine ja vertaistuki): tänäkin vuonna lankalaihiksessa onnistuneiden kesken arvon vuoden kuluttua jonkin pienen palkinnon.

Nyt olkaa hyvä, kommenttiosasto on teidän. Sinne siis ilmoittautumaan uuteen lankalaihikseen, iloitsemaan viime vuoden laihiksen onnistumisesta tai melkein onnistumisesta tai jakamaan kokemuksia epäonnistumisesta, ihan mitä vaan!