KnitCrochenator-blogissa on meneillään hauska haaste: kuvata eri päivinä tietyn värisiä lankoja. Ekana päivän tehtävänä oli kuvata punaisen ja violetin sävyiset langat.

IMG_2464-normal.jpg

Siinä ne olla möllöttää, jokusta työssä kiinni olevaa tai muuten kuvasta jäänyttä kerää lukuun ottamatta. Kuten näkyy, inhokkiväriäni violettia mulla ei ole lainkaan. Tosin kasan ylimpänä olevat langat on luonnossa violettiin vivahtavia (oliskohan kanervan väri oikea) ja alarivin oikenpuolimmaiset on luonnossa violetin ja viininpunaisen väliltä.

Yritin saada langoista jotain kivaa värisuorakuvaa, mutta ei siitä mitään tullut. Pääasiassa siksi, että mulla oli kuvausassistenttina innokas 1-vuotias, joka olisi mielellään purkanut kerät...

Jotain langoista: ylimpänä on kaksi kerää kanervanväristä Dropsin BabyAlpacaSilkiä. Niiden alapuolella on kaksi kerää samaa lankaa hennon vaaleanpunaisena. Olen ajatellut joskus jollekin vauvalle tehdä niistä nutun tms, mutta saa nähdä, yhtä hyvin ne voi päätyä vaikka huiviksi. Ylhäältä katsoen toisen rivin vasemmassa reunassa on tyttöjen prinsessapipoista yli jäänyttä Novitan Sädettä kerällinen. Siitä suunnittelin harmaan ylijäämä-Säteen kanssa jonkinlaista kaulahuivia. Toiseksi ylimmäisen rivin oikeassa reunassa on kolme kerää Novitan Woolia, jotka on jo monta vuotta sitten ostettu (ja jos jonkinlaiseen on niitä käytettykin jo). Näille ei ole tällä hetkellä suunnitelmaa, mutta eiköhän niille käyttöä löydy.

Kolmannessa rivissä ylhäältä on vasemmalta lukien Novitan Nallea, menee varmasti joihinkin sukkiin. Sitten on yksi yksinäinen kerä Drops Baby Merinoa. Samaa lankaa on mulla valkoisena ja vaaleansinisenä. Muistan, että jollekin vauvalle piti tehdä joku vaate, ja olin varautunut sekä tyttöön että poikaan. Tekemättä jäi.

Kahdessa seuraavassa rivissä on 6 kerää punaista Woolia, josta piti tulla esikoiselle villatakki joskus viitisen vuotta sitten. Katsotaan, mitä tuleman pitää. Ja sitten siellä on kaksi kerää kirkkaanpunaista Lanettia, joista piti tehdä miehelle hirvestyspipo. Onneksi en ehtinyt, nykyään turvavärinä on oranssi. Jotkut noista kirkkaanpunaisista on myös 7veljestä, jota mulla on jos jonkin värisenä. Toiseksi alinnassa rivissä lymyilee myös vyyhti Drops Lacea. Sille ei ole sen isompaa suunnitelmaa, kuin että huiviksi joskus tulevaisuudessa.

Alarivissä on sitten neljä kerää Novitan Kaikua. Tuo on luonnossa aivan ihana syvän punainen, ja ostinkin noi kerät jostain tarjouksesta aikanaan, kun en vaan voinut vastustaa väriä. Viimeisenä alarivissä viininpunaiset vyyhdit Drops <3 You #3 -lankaa, jonka myös ostin ihan vaan värin takia. Luonnossa upea violettiin taittava viininpunainen. Tästä suunnitelmissa huivi ystävälle.

Sellaisia punaisia. Olipa kiva itse huomata, että aika monet langat olen sentään ostanut joku suunnitelma mielessä (eikä vaan hamstratakseni), vaikka aika moni suunnitelma onkin jäänyt toteutumatta. Seuraavalla kerralla sitten sinisiä sävyjä.